ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 28/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μανιτάρια Portobello
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 ml ξινόγαλο (ή γιαούρτι)
  • 50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 6-7 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ρίχνουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, φρέσκο θυμάρι και αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 5-6 λεπτά απο τη κάθε πλευρά (ή εναλλακτικά σε φούρνο 170 C, για 10 λεπτά). Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, για να απορροφηθούν και τα υπόλοιπα υγρά που θα βγάλουν.

Παράλληλα, αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος το τυρί κρέμα με το ξινόγαλο. Προσθέτουμε τη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε καρέ και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μανιτάρια. Γαρνίρουμε με 2-3 φύλλα δυόσμου και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.