ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΠΠΑΡΗ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Από τον Chef Νίκο Νερούτσο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΠΠΑΡΗ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ

350 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
1 ΛΕΜΟΝΙ
½ LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ΓΡ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ FOUANTRE ΙFANTIS
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ΦΙΛΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
¼ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε το νερό, την κάππαρη, τις φλούδες λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για περίπου 15 –20 λεπτά. Στο τέλος δένουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το βούτυρο.
Σωτάρουμε ελαφρώς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, το καπνιστό κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο ριζότο ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ρίχνουμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας, τον μαϊντανό, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού.