ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ & ΤΥΡΙΑ

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ & ΤΥΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ

4 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
25 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
3 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
80 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
10 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν μία παχύρευστη μορφή.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, τα χτυπάμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το μείγμα με τον πελτέ ντομάτας και τις λιαστές ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το havarti σε κυβάκια, τις πράσινες ελιές, πιπέρι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Σηκώνουμε τη μισή πλευρά της ομελέτας και τυλίγουμε την υπόλοιπη μισή, σηκώνοντας και το τηγάνι.
Σερβίρουμε την ομελέτα διπλωμένη, με τη βοήθεια ενός πιάτου και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.