ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Pastry Cook Αναστασία Μουτσούλα Μάρτη
ΥΛΙΚΑ
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55 % 
  • 80 ml Αrla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. λικέρ μαστίχα
  • 1-2 σταγόνες μαστιχέλαιο 
  • Τρούφα ή κακάο (για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μαστίχας, το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε την κρέμα σοκολάτας σ ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.
Αφού σφίξει, πλάθουμε τα τρουφάκια και τα περνάμε από τρούφα ή κακάο.