ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ξενοφών Κατσιμαγκλή
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 6 φρέσκα κολοκυθάκια 
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. άνηθο 
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. παπαρουνόσπορο
  • Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
Για τη βινεγκρέτ βάζουμε σε ένα μπολ, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε, με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε στη βινεγκρέτ τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και γαρνίρουμε με άνηθο.