ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Γιώτα Θεοδώρου
ΥΛΙΚΑ
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 ml)
  • 400 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • 150 γρ. αμύγδαλα σπασμένα & καβουρδισμένα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι (για το σερβίρισμα) 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Αφαιρούμε το χαρτί ετικέτας από τα δύο κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας σκεπάζοντάς τα με νερό. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, από την ώρα που θα σφυρίξει η χύτρα, μέχρι να γίνουν καραμέλα. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Εναλλακτικά, βράζουμε τα κουτάκια με το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα σκεπάζοντάς τα με νερό, για 1 ½  ώρα, μέχρι να καραμελώσουν. 
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να γίνει σαντιγί. Έπειτα την βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου, για 15 περίπου λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το ένα κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γάλα εβαπορέ. Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, τουλάχιστον για μία ώρα, να παγώσει καλά. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το δεύτερο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το μείγμα που είχαμε βάλει για μία ώρα στην κατάψυξη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα του παγωτού στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες να παγώσει.
Σερβίρουμε το σπιτικό παγωτό παρφέ με γλυκό του κουταλιού κεράσι.