ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΚΟ & ΜΥΡΤΙΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τσίγκα
ΥΛΙΚΑ
  • 4-5 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
  • 300 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μύρτιλα 
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 3-4 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
  • Αλάτι – πιπέρι
ΕKTEΛΕΣΗ 
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Ρίχνουμε τα μύρτιλα και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα βάζουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και τη ζάχαρη, για να καραμελώσουν. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε, για 10 λεπτά, να μαγειρευτούν. Mεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε και αλείφουμε τα μπουτάκια με μπέικιν πάουντερ για να ξεροψηθούν. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.