ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αλέσια Λογαρά

Ημέρα προβολής 10/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φέτες ελληνικό προσούτο Ifantis
  • 5 φέτες ψωμί για τοστ ολικής άλεσης
  • 2-3 κολοκυθάκια μέτρια
  • Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • ½ φλ. ηλιέλαιο
  • 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα ψωμάκια του τοστ, με ένα κουπάτ 3,5 εκατοστών, σε μπουκίτσες. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Έπειτα τα ψήνουμε στο φούρνο, για 2 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε περιμετρικά τα κολοκυθάκια, αφαιρώντας το πράσινο τμήμα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Αφαιρούμε το πράσινο τμήμα από τις σκελίδες σκόρδου και τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και σωτάρουμε μαζί με το σκόρδο τα κολοκυθάκια που έχουμε ψιλοκόψει σε κύβους.
Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξίδι, ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια το εξωτερικό πράσινο τμήμα από τα κολοκυθάκια.
Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα:

Τυλίγουμε σε ρολό το προσούτο και το τοποθετούμε σε όρθια θέση, πάνω στις μπουκίτσες ψωμιού.
Γεμίζουμε το εσωτερικό του προσούτο με τα σοταρισμένα κολοκυθάκια σε κύβους.
Τοποθετούμε για ντεκόρ από πάνω το τηγανισμένο εξωτερικό τμήμα του κολοκυθιού.
Γαρνίρουμε με δυόσμο.