ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΥΜΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 14/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 3 μπουγάτσες)
Για το φύλλο:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 150 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Για την κρέμα:

  • 800 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ Flora με 25% βούτυρο
  • 4 μπανάνες
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. νερό
  • 100 γρ. ρούμι

Για το πασπάλισμα:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κακάο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά, όχι να βράσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα γάλακτος αρχίζουμε να το προσθέτουμε σιγά-σιγά, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, στο μείγμα με τα αβγά και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις λιώνουμε ελαφρώς, έτσι ώστε να μείνουν κάποια κομμάτια.
Βάζουμε τις μπανάνες μέσα στην κρέμα και με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι για 10 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε το ρούμι.
Για κάθε μπουγάτσα χρησιμοποιούμε 3 φύλλα. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο και αλείφουμε 1 φύλλο κρούστας, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη καστανή, λίγο αμύγδαλο, λίγη σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 ακόμα φορές. Τέλος βάζουμε την κρέμα στην μία πλευρά, σκεπάζουμε με το φύλλο και κλείνουμε τις άκρες, αλείφουμε με μαργαρίνη με 25% βούτυρο και τυλίγουμε σε ρολό.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη με 25% βούτυρο ή βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μπουγάτσες τη μια δίπλα στην άλλη. Τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, σοκολάτα, αμύγδαλο σκόνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα φύλλα και να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί η μπουγάτσα μας και ραντίζουμε με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο και σερβίρουμε.