ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Βούλα Δήμου

Ημέρα προβολής 6/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. στριφτά μικρά ζυμαρικά ή μικρές πέννες
  • 2 ιταλικά λουκάνικα (salsiccia)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • ½  ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κλων. θυμάρι
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι -πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο.
Τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε νερό και αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε το εσωτερικό από τα λουκάνικα, το ζωμό λαχανικών, νερό, μαϊντανό ψιλοκομμένο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και πιπέρι.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.