ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΣΑΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία Προβολής: 23/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 750 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φακ. μαύρο τσάι φρούτα του δάσους Lipton Forest Fruits
  • 1 φακ. μαύρο τσάι Lipton Gold Tea
  • 2 ξυλ. κανέλας
  • 6 καρφ. γαρύφαλο
  • Φλούδα από ½ λεμόνι
  • 1 φλ. σταφίδες
  • ½ φλ. αμύγδαλα φιλέ
  • Μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλα, τη φλούδα λεμονιού, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε ένα λίτρο νερό και προσθέτουμε τα 5 φακελάκια από το μαύρο τσάι και το αφήνουμε 2-3 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του. Αδειάζουμε το τσάι στην κατσαρόλα με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν όλα τα υλικά μια βράση. Σερβίρουμε μαζί με μερικά κομματάκια αμυγδάλου και τη φλούδα λεμονιού ή αν θέλουμε σουρώνουμε. Πίνεται ευχάριστα και σκέτο ή αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη μαύρη ζάχαρη.