ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τόνια Μποτονάκη

Ημέρα προβολής 12/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. καπνιστό κοτόπουλο Fouantre Ifantis
  • ½ κιλό σταμναγκάθι
  • Κύμινο
  •  2 κ.σ. μουστάρδα απαλή Hellmann’s Mild
  • Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 1 ρόδι
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  •  Ξίδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το καπνιστό κοτόπουλο σε φέτες και το μαρινάρουμε με κύμινο και μουστάρδα για μία ώρα τουλάχιστον ή από την προηγούμενη μέρα
Το ψήνουμε σε γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και να ροδίσει ελαφρώς. Ζεματίζουμε το σταμναγκάθι σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Φτιάχνουμε μια φρουτένια βινεγκρέτ χτυπώντας στο μούλτι ελαιόλαδο, χυμό από γκρέιπ φρουτ, μπαλσάμικο, πετιμέζι και χυμό από ένα ρόδι μέχρι να ενωθούν (η αναλογία ελαιολάδου και μπαλσάμικου για να πετύχει η βινεγκρέτ πρέπει να είναι 3 προς 1). Τη βινεγκρέτ που θα μας περισσέψει, μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα (πριν την χρήση ανακινούμε καλά).
Σερβίρουμε το καπνιστό κοτόπουλο με το σταμνανγκάθι από δίπλα και περιχύνουμε τη σος.