ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
300 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
100 ΓΡ. ΦΕΤΑ
300 ΓΡ. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΣΟΥΜΑΚ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ:
150 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 Κ.Γ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
½ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΩΡΙΜΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ρεβίθια:
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

Για την κρέμα:
Βάζουμε στο μούλτι το φρέσκο τυρί κρέμα, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν κρέμα.

Για τη σαλάτα:
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Σβήνουμε με το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε το ξύσμα λεμόνι, τη φέτα, ανακατεύουμε, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κουνουπίδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι ρίχνουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το αφήνουμε να καραμελώσει για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στη ζεστή σαλάτα με το σπανάκι το καραμελωμένο κουνουπίδι.
Βάζουμε από πάνω λίγη κρέμα αβοκάντο και τα τραγανά ρεβίθια.
Πασπαλίζουμε με το σουμάκ και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page