ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ & ΤΥΡΙ

Από τον Άγγελο Φραντζή

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ & ΤΥΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

300 ΓΡ. ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
200 ΓΡ. ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ IFANTIS
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΦΛ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΦΛ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΣΦΗΝ. ΚΡΑΣΙ ΜΑΡΣΑΛΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
AΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΣΦΗΝ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μια κατσαρόλα με νερό.
Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο τις κοτομπουκιές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί μαρσάλα. Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση. Μεταφέρουμε τη ζεστή σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο και τις κοτομπουκιές.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, την πικάντικη μουσταρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα με τις κοτομπουκιές και σερβίρουμε.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page