ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία προβολής 03/06/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • ½  πεπόνι
  • 1 ματσ. δυόσμο ή μέντα
  • 600 μλ σαμιώτικο λευκό κρασί
  • 200 μλ χυμό πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1/3  φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • 20 γρ. ζελατίνα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα 5-6 λεπτά σε κρύο νερό. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζουμε στην φωτιά. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι στο οποίο προσθέτουμε φλούδα λεμονιού και 1 αστεροειδή γλυκάνισο. Όταν πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.  Όταν βράσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε για να διαλυθούν. Προσθέτουμε λίγο από το κρασί και βράζουμε 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας. Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε το πεπόνι σε μπαλίτσες και το μοιράζουμε από 3-4 ως 8 ποτήρια. Αν δεν μας αρέσει το πεπόνι βάζουμε άλλα φρούτα της επιλογής μας. Προσθέτουμε 2-3 φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι και τα γεμίζουμε μέχρι πάνω με το ζελέ του κρασιού. Τα μπαλάκια πεπονιού θα ανέβουν στην επιφάνεια.  Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει. Στην συνέχεια μεταφέρουμε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 5 ώρες. Σερβίρουμε το κάθε ποτήρι με μια μπαλίτσα πεπονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page