ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΛΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Φώτη Χρυσανθίδη

Ημερομηνία Προβολής: 21/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
  • 1/2 λοβό βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:

  • 3 μπανάνες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κάρδαμο
  • Κανέλλα
  • Γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, ώστε να μαλακώσει. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε

καλύψει με λαδόκολλα. Τις αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ραντίζουμε με μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, κανέλλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε να καραμελώσουν στους 250 βαθμούς για 5-6 λεπτά στον φούρνο.

Για το ζελέ γιαουρτιού: σχίζουμε τον λοβό της βανίλιας στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 γρ. γάλακτος και τους σπόρους της βανίλιας μέχρι να πάρει το γάλα μια βράση. Στείβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος για να διαλυθεί. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα (100 γρ.). Προσθέτουμε το μείγμα με τη ζελατίνη, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Ξεφορμάρουμε μόλις έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα, τοποθετώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό και βοηθώντας τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι.

Σερβίρουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page