ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΞΙΝΟΜΗΛΟΠΙΤΑ (TORTA DI MELE)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Δέσποινα Μαραγκίδου
Hμέρα προβολής 07/05/15
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 28 εκ.
  • 3 μήλα πράσινα (ξινόμηλα)
  • 20 μπισκότα πικραμύγδαλο (amaretti)
Για το παντεσπάνι:
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. ζάχαρη 
  • 130 γρ. αλεύρι 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
Για το σιρόπι:
  • 140 γρ. ζάχαρη 
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak Soft
  • 2 κ.σ.  σκόνη κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Για το σιρόπι:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλλα, ανακατεύουμε και βράζουμε, για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μία φόρμα. 
Προσθέτουμε τα μήλα, απλώνουμε από πάνω τη ζύμη για το παντεσπάνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αναποδογυρίζουμε την ξινομηλόπιτα σε μια πιατέλα. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα αμαρέτι και πασπαλίζουμε την ξινομηλόπιτα. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page