ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΞΥΜΑΓΕΙΡΙΑ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Χρήστο Μαντίδη


Ημερομηνία Προβολής: 20/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πράσα
  • 4 κ.σ. τραχανά γλυκό
  • 1 σφην. ξύδι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 σπιτικούς ζωμούς κότας Knorr
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, αλάτι και πάπρικα. Αφήνουμε στη φωτιά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι. Βράζουμε ένα λίτρο νερό και διαλύουμε μέσα τους 2 σπιτικούς ζωμούς. Σβήνουμε τα πράσα με 3 ποτήρια ζωμό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να πάει παντού και βράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page