ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΞΙΦΙΑΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Στέλλα Σπανού

Ημερομηνία Προβολής: 21/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα ψαριού (ξιφία, μαγιάτικο, μυλοκόπι, συναγρίδα, τσιπούρα)
  • 1 ½  κιλό μικρές πατάτες
  • 2 πράσινες  πιπεριές
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ποτ. ζεστό νερό
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε με κρύο νερό τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.  Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρά ίσια  κομμάτια.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί  τις πατάτες και πάνω τους τα φιλέτα ψαριού. Περιχύνουμε με τα σοταρισμένα υλικά και το λαδάκι τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό γύρω γύρω στο ταψί. Ψήνουμε για  45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Κατόπιν ρίχνουμε  στο φαγητό τον χυμό από τα λεμόνια και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη το φαγητό στο φούρνο  και σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκο μαϊντανό.