ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Από την Θέμιδα Καρδιόλακα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.

450 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
100 ΓΡ. ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ
1 Κ.Γ. ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ
1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
225 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT ΑΝΑΛΑΤΟ
2-2½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΒΓΑ
1/4 ΦΛ. ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1½ ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
1/2 ΦΛ. ΚΟΝΙΑΚ
2 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT ΑΝΑΛΑΤΟ
1½ – 2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
KΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΣΜΕΟΥΡΑ, ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ, ΜΥΡΤΙΛΛΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το ρυζάλευρο, τον λιναρόσπορο το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το κονιάκ, τα τριμμένα αμύγδαλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη (με ρυζάλευρο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50-60 λεπτά.
Aφού ψηθεί, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας το γλάσο με το φρέσκο τυρί κρέμα και στολίζουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page