ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Από τη Λένα Καλλίδου

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ 5 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ:

100 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

150 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

100 ΓΡ. ΦΥΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

75 ML ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ

450 ML ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

½ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

1/2 Κ.Γ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1/2 Κ.Γ. ΜΑΧΛΕΠΙ

1/2 Κ.Γ. ΚΑΚΟΥΛΕ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

 

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

ΜΕΛΙ

ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

 

Για το νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το προζύμι. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι για τσουρέκι, το φυτικό βούτυρο τη μαστίχα Χίου, το μαχλέπι, το κακουλέ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα, να φουσκώσει.

Στη συνέχεια πλάθουμε τρεις μακρόστενες λωρίδες με τη ζύμη και φτιάχνουμε πλεξούδα το τσουρέκι. Ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμυγδάλου, το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page