ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Από την Κατερίνα Ρεκούνα

ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΣΑΡΔΕΛΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ TRATA (200 ΓΡ.)
300-350 ΓΡ. ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΦΡΕΣΚΑ
1/3 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ (ΩΡΙΜΕΣ)
2-3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε νερό τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τα μυρώνια και τη ντομάτα. Έπειτα βάζουμε τα βρασμένα χόρτα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σωταριστούν, για 2-3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι μία ντομάτα και την καυτερή πιπεριά από την κονσέρβα της σαρδέλας και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα.
Αφαιρούμε τα τσιγαριαστά χόρτα και ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τις πικάντικες σαρδέλες αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page