ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΜΟZZARELLA

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΜΟZZARELLA - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΜΟZZARELLA

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΠΥΡΕΞ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20ΕΚ.X30ΕΚ.

 

250 ΓΡ. ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ MAKBEΛ

ΑΛΑΤΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:

400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ

100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

150 ΓΡ. ΦΕΤΑ

2 ΑΒΓΑ

1/2 ΦΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:

2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

600 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ

1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

5 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

50 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

1 Κ.Γ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

 

Για το τριβελάκι στο φούρνο με μελιτζάνες

Βράζουμε το τριβελάκι σε αλατισμένο νερό.

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατίζουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό από τα ζυμαρικά, τον βασιλικό, το κομμάτι κεφαλοτύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τα αβγά, τον βασιλικό, το πιπέρι, τη mozzarella και τη φέτα.

Βάζουμε λίγη σάλτσα στο πυρέξ απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση από την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο ταψί.

Βάζουμε άλλη μία στρώση από κρέμα τυριού, μελιτζάνες, κρέμα τυριού και σάλτσα. Ρίχνουμε την τριμμένη mozzarella και την φέτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page