ΣΥΝΤΑΓΕΣ

TRIO CHOCO ΚΕΙΚ ME ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΜΠΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 12/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 10-12 άτομα

  • 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. υγρή βανίλια
  • 3 μικρά αβγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
  • 80 γρ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας
  • 80 γρ. δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
  • 80 γρ. δάκρυα λευκής σοκολάτας

Για τη διακόσμηση:

  • Παγωτό Σοκολάτα Μπανάνα Carte D or
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Κλείνουμε τη φωτιά, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, τα δάκρυα λευκής σοκολάτας, τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε για 15 λεπτά, στους 165 βαθμούς, μέχρι να βγαίνει ελαφρώς υγρό το μαχαίρι όταν το βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό σοκολάτα-μπανάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page