ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΙΦΛ ΧΑΛΒΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 25/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 50 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. ινδική καρύδα
  • 300 γρ. χαλβά βανίλιας
  • 200 γρ. μπισκότα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft
  • 1 κ.γ. ελληνικό καφέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, σε χαμηλή θερμοκρασία (500-600 βατ), για 50 με 60 δευτερόλεπτα. 

Όσο η σοκολάτα είναι ζεστή προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο ελληνικό καφέ, και ίση ποσότητα χλιαρής κρέμας γάλακτος. 

Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία κρέμα.

Σε μπλεντεράκι σπάμε χωριστά εναλλάξ τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε όλους τους ξηρούς καρπούς μαζί.

Παίρνουμε 6 φλιτζάνια του καφέ και σπάμε στον πάτο τους με το χέρι μερικά μπισκότα.

Από πάνω αδειάζουμε 2-3 κουταλιές από τη σοκολάτα, από πάνω μερικά χοντρά κομματάκια χαλβά.

Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και καρύδα και σερβίρουμε.