ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Παναγιώτη Γιακαλή
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα 
  • 80 γρ. τραχανά ξινό
  • 2 φρέσκιες ντομάτες 
  • 20 γρ. κρεμμύδι 
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί 
  • 1 αβγό 
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τις ντομάτες με τον τρίφτη.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό, τον τραχανά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 10-15 λεπτά.
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την ξερή ρίγανη, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας και ανακατεύουμε. 
Για το ποσέ αβγό βράζουμε το νερό με το ξίδι. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει, ανακατεύουμε το νερό για να δημιουργηθεί μία δίνη, ρίχνουμε το αβγό και το αφήνουμε, για 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι. 
Σερβίρουμε τον τραχανά με το ποσέ αβγό από πάνω και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page