ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Σοκολατοποιό Στέφανο Διαμαντόπουλο

Ημέρα προβολής 13/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 400 γρ. σαντιγί
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Κακάο (για το πασπάλισμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε στη σοκολάτα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, για να την αρωματίσουμε. Μοιράζουμε τη γκανάζ σε δύο μπολ.
Ανακατεύουμε τη μισή γκανάζ με τη σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη γκανάζ και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page