ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΒΓΑ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
3 ΜΗΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
1 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ
150 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
½ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
½ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
300 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
300 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕΛΙΤΗΣ AΒΑΝΤΙΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα μήλα, τα μισά καρύδια, την τριμμένη κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο μήλο και το υπόλοιπο καρύδι. Βάζουμε τη μαρέγκα, την τριμμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο με λαδόκολλα, και αλείψουμε την λαδόκολλα με βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Για την επικάλυψη:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει, για 5 λεπτά, και στη συνέχεια χτυπάμε την σοκολάτα στο μίξερ μέχρι να γίνει μους.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε πάνω στο κρύο κέικ την κρύα μους σοκολάτας, πασπαλίζουμε με το κακάο κοσκινισμένο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page