ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Χαλμούκη
ΥΛΙΚΑ
  • 20-24 κατεψυγμένες κρέπες ΚΑΝΑΚΙ
  • 10-15 καραμελωμένα φουντούκια (για τη διακόσμηση)

Για τη σος σοκολάτας με ρούμι:
  • 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ρούμι
Για την κρέμα:
  • 300 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σος σοκολάτας με ρούμι:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και το μέλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια λεία σος και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. 
Ανακατεύουμε τη σαντιγί με την πραλίνα φουντουκιού, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρέμα. 
Απλώνουμε σε κάθε κρέπα 1-2 κουταλιές κρέμα σοκολάτας. Έπειτα τοποθετούμε κάθε μία κρέπα, αλειμμένη με κρέμα, πάνω στην άλλη.
Περιχύνουμε την επιφάνεια με τη σος σοκολάτας και πασπαλίζουμε με καραμελωμένα φουντούκια. 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page