ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Pastry Chef Όλγα Κωνσταντινίδου

Ημερομηνία προβολής 26/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 400 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 8 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι ή λοβό βανίλιας για άρωμα

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. βανίλια – υποβρύχιο
  • 180 γρ. Flora με 3% βούτυρο
  • 70 γρ. κρέμα τυριού
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Φρέσκιες φράουλες για στόλισμα

Για τη γέμιση:

  • Μαρμελάδα με κομμάτια φράουλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό. Χτυπάμε ελαφριά τα αβγά και τα προσθέτουμε σιγά – σιγά στο μίξερ. Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα 100 γρ. αλεύρι με κακάο για να κάνουμε το κέικ μας σοκολατένιο. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη (frosting) πρέπει η μαργαρίνη με 25% βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε τη βανίλια με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτουμε την κρέμα τυριού. Σ’ αυτό το σημείο κρατάμε χωριστά το 1/3 της επικάλυψης σε δεύτερο σκεύος και στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Όταν ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 2 ή 3 φέτες. Αλείφουμε τη μια φέτα με μαρμελάδα, καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα, στρώνουμε την επικάλυψη με κρέμα τυριού και τέλος σκεπάζουμε και βάζουμε επικάλυψη στην οποία πλέον έχουμε ανακατέψει και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες. Το κέικ μας διατηρείται στο ψυγείο μια εβδομάδα περίπου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page