ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΠΡΑΛΙΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Pastry Chef Όλγα Κωνσταντινίδου

Ημερομηνία προβολής 26/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 240 γρ. ηλιέλαιο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 140 γρ. γάλα
  • 60 γρ. κακάο 
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) 

Για τη γέμιση:

  • 250γρ. κρέμα πραλίνας φουντουκιού 

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. βανίλια – υποβρύχιο
  • 180 γρ. Flora με 25% βούτυρο 
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, την ζάχαρη, το γάλα και τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας, την οποία έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και βουτυρώσει, και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ξεφουρνίσουμε, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε 2 φέτες. Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη (frosting) πρέπει η μαργαρίνη με 25% βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε τη βανίλια με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και στολίζουμε καλύπτοντας όλο το κέικ. Διακοσμούμε με ξύσμα πορτοκαλιού. Θα βοηθήσει να έχουμε μια λεία επικάλυψη αν μετά την πρώτη στρώση το βάλουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά συνεχίσουμε με δεύτερη στρώση. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου έως μια εβδομάδα.