ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & NTIΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Aπό την Cake Artist Αλεξάνδρα Μιμίκου

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & NTIΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
3 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
4 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ IFANTIS
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
6 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:
2 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
4 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πικάντικη μουστάρδα, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 20-30 λεπτά.
Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε σε λωρίδες και προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο, το havarti κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε κάθε τορτίγια, βάζουμε μία στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο havarti. Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ, πασπαλίζοντας κάθε μία με λίγο havarti.
Έπειτα τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε τις τορτίγιες με το ντιπ της πικάντικης μουστάρδας και πασπαλίζουμε με πάπρικα.