ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ HAVARTI & ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

Aπό τον Chef Γιάννη Στανίτσα

ΤΥΡΟΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ HAVARTI & ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
50 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
6 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
3 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
10 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
110 ML ΝΕΡΟ (ΧΛΙΑΡΟ)
5 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ
1 ΑΒΓΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ:
1 ΜΕΤΡΙΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
110 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA HAVARTI
1 ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
30 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2-3 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Πλένουμε το παντζάρι και το μαρινάρουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και την κλασική κρέμα βαλσαμικού. Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολα και το ψήνουμε στον φούρνο στους 140 βαθμούς, για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το ξεφλουδίζουμε το κόβουμε σε μικρά καρεδάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί havarti, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Για την τυροτηγανίτα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μισό μαλακό αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τα υπόλοιπα αλεύρια, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 30 λεπτά. Έπειτα την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο. Βάζουμε τη γέμιση, αλείφουμε με ηλιέλαιο και την τυλίγουμε σε ρολό.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε την τυροτηγανίτα σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε κομμάτια.
Γαρνίρουμε με λίγη κλασική κρέμα βαλσαμικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.