ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

6-8 ΦΥΛΛΑ ΒΗΡΥΤΟΥ ΚΑΝΑΚΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

1 ΦΛ. ΦΕΤΑ

1 ΦΛ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

1 ΦΛ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

20 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

1\2 ΦΛ. ΣΑΛΑΜΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:

4 ΑΒΓΑ

1 ΦΛ. ΓΑΛΑ

1 ΦΛ. ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ

1 ΦΛ. ΣΟΔΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για την πιπεράτη τυρόπιτα

Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε σε μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το εσωτερικό από την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά τριμμένο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το σαλάμι τριμμένο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού, πασπαλίζουμε με τη γέμιση και το σουρώνουμε. Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα στη φόρμα.

Έπειτα βάζουμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το πιπέρι χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα. Περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page