ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Μάκη Γεωργιάδη & την Έλενα Τζέφρι – food stylists

Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 πιπεριές καυτερές
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις για τα βαζάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα μυρωδικά (ψιλοκομμένα αν είναι φρέσκα) και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα για μισή, μία ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν μας βγει αρκετά υγρό μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα για να δέσει. Αφού σταθεί το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Τα βάζουμε σε ένα ή περισσότερα βάζα [ανάλογα το μέγεθος] και σε κάθε βάζο προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το χοντρο αλάτι κι ανακατεύουμε καλά [αν μοιράσουμε σε 2 βάζα μοιράζουμε και τις ποσότητες πχ. ½ σκελίδα σκόρδο].

Καλύπτουμε τα τυρομπαλάκια με ελαιόλαδο. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα βάζα και να τα κάνουμε δώρο. Τα τυρομπαλάκια στο ελαιόλαδο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μας για 15 μέρες.