ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ & ΑΒΓΟ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ & ΑΒΓΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΚΟΥΛΟΥΡΙ

1 ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2 ΦΕΤΕΣ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ FERRANO IFANTIS
1 ΑΒΓΟ
1-2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΠΑΠΡΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κουλούρι στη μέση και το τηγανίζουμε ελαφρώς, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να γίνει τραγανό.
Στη συνέχεια γυρίζουμε το κουλούρι με την ψίχα προς τα πάνω, αλείφουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά και βάζουμε την μορταδέλα πάνω στο μισό κουλούρι. Ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη mozzarella και κλείνουμε με το άλλο μισό κουλούρι.
Ψήνουμε το κουλούρι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί και το αφήνουμε με το πάνω μέρος του κουλουριού. Ρίχνουμε το αβγό στη μέση του κουλουριού, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αβγό. Ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμα τριμμένη mozzarella, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, πάπρικα και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page