ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Ρένα Τόγια [Ρένα της Φτελιάς]

Ημερομηνία Προβολής: 08/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ -1 φλ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μαρμελάδα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά
  • Ελαιόλαδο Άλτις ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Καρύδια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά, την ζάχαρη και το αλάτι.  Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πασπαλίζουμε στον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού) και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μικρό στρογγυλό φύλλο. Τοποθετούμε σε κάθε στρογγυλό κομμάτι φύλλου 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.Το σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι φύλλου και κλείνουμε το πιτάκι.  Ένας άλλος τρόπος είναι να διπλώσουμε το φύλλο στη μέση και να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε όλες τις τηγανίτες.  

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι, ώστε να βυθίζονται οι τηγανίτες και μόλις ζεσταθεί τις ρίχνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να χρυσίσουν. Προσέχουμε να μην ρίχνουμε πολλά κομμάτια μέσα στο τηγάνι, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα τηγανιστούν καλά. Επίσης είναι σημαντικό οι τηγανίτες να μην στριμώχνονται για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές το ίδιο.

Πασπαλίζουμε μια πιατέλα με άχνη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε τις τηγανήτες. Πάνω από τα πιτάκια ξαναπασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα καρύδια.