ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ HAVARTI & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ HAVARTI & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

700 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΟ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
2 ΑΒΓΑ
150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
100 ΓΡ. ARLA ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
6 ΦΕΤΕΣ FOUANTRE ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ IFANTIS
10 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε το καρότο, στο ψιλό μέρος ενός τρίφτη, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το στραγγίζουμε να βγάλει τα υγρά του.
Βάζουμε σε ένα μπολ το havarti σε κομμάτια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα αβγά, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο σκληρό τυρί, αλάτι, πιπέρι, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε το μείγμα σε τηγανίτες και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, για 3-5 λεπτά και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο το καπνιστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες καρότου προσθέτουμε το καπνιστό κοτόπουλο με τα ντοματίνια και το φρέσκο τυρί κρέμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page