ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΨΑΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημέρα προβολής 26/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 6-8 γόπες (ή σαφρίδια)
  • 2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα:

  • 2 ντομάτες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε τα ψάρια.
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα:
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και φέτες λεμόνι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page