ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΕΙΚ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Αλβανίδη

Ημερομηνία προβολής 17/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. μπακαλιάρο φιλέτο 
  • 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • ½ ματσάκι μαϊντανού
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Φρέσκο μάραθο & ρίγανη 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Παντζάρια 
  • Κρέμα βαλσαμικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε και στύβουμε το μπακαλιάρο.
Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε φύλλα φρέσκιας ρίγανης και το μάραθο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τη σόγια σος, τη μαγιονέζα, το αβγό και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι και μόλις γίνουν (μετά από 2 λεπτά περίπου) τους αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τους κεφτέδες μας μαζί με παντζάρια και ταραμοσκορδαλιά και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού.