ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΜΠΕΙΚON & ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα

Ημέρα προβολής 03/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. λουκανικάκια τυλιγμένα σε μπέικον Ifantis
  • 150 γρ. χοιρινό λαιμό
  • ½  πιπεριά πράσινη    
  • ½  πιπεριά κόκκινη     
  • ½  κρεμμύδι ξερό    
  • 2 σκελ. σκόρδο  
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
  • 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • 5 κρητικά παξιμαδάκια
  • Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι –  πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομματάκια το χοιρινό και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσει.
Βάζουμε τη ρευστή μαργαρίνη, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα λουκάνικα τυλιγμένα σε μπέικον.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μετά από 3 λεπτά βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την κέτσαπ. Σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, περιχύνουμε με το ζωμό βοδινού και ρίχνουμε νερό.
Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με κρητικά παξιμαδάκια και πασπαλίζουμε με δυόσμο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page