ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ ΜΕ REGATO

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΤΗΓΑΝΙΑ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ ΜΕ REGATO - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/10/2016

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

1 ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
120 ML ΓΛΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
200 ML ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε πιπέρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά την μελιτζάνα, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, σωτάρουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μελιτζάνα με τα κρεμμύδια να σιγομαγειρευτούν, για 8-10 λεπτά.
Όταν η μελιτζάνα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο, το regato, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.