ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝHΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Aπό τον Chef Παναγιώτη Κοσμίδη

ΤΗΓΑΝHΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
2 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ (ΜΕΓΑΛΕΣ)
20 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΚΑΝΕΛΛΑ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
200 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
30 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΑΙΜ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις τορτίγιες. Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω σε κάθε
ψημένη τορτίγια μία μπανάνα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο τυρί κρέμα, τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό και καρφώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.

Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού και προσθέτουμε τις τορτίγιες με μπανάνα σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το σοκολατένιο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page