ΣΥΝΤΑΓΕΣ

“ΤΑΡΤΑΡ” ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Χρόνη Δαμαλά

Ημερομηνία προβολής 06/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ 

  • 300 γρ. καπνιστός σολομός
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Maille
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijonaise Maille
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 1 κ.σ. μέλι φασκόμηλου
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 λάιμ
  • 1 λεμόνι
  • 1 αγγούρι
  • Λίγη κάπαρη
  • Λίγα φύλλα baby σπανάκι, ροκίνι ή άλλη τρυφερή σαλάτας
  • 1 ζυμωτό καρβελάκι
  • 1 κ.σ. μπρικ [προαιρετικό]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το σολομό πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρά κυβάκια σχετικά ομοιόμορφα και τον βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση. Βγάζουμε τα σπόρια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομματάκια και το βάζουμε στο μπολ μαζί με το αγγούρι και το σολομό και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Για τη βινεγκρέτ προσθέτουμε τις δύο μουστάρδες, το μέλι φασκόμηλου, το ελαιόλαδο, το χυμό ενός λάιμ και ελάχιστο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά για να δέσει η βινεγκρέτ και περιχύνουμε τον σολομό. Ανακατεύουμε να πάει παντού η βινεγκρέτ.

Φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμιού και τις στήνουμε σε πιάτο. Από δίπλα βάζουμε δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας ταρτάρ καπνιστού σολομού και πασπαλίζουμε με λίγο μπρικ [προαιρετικά]. 

Συνοδεύουμε με το σπανάκι και το ροκίνι και διακοσμούμε με λίγο φρέσκο άνηθο, κάπαρη και μπρικ.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page