ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ CREME BRULEE

Από τον Pastry Chef Μάρκο Κωνσταντινίδη

ΤΑΡΤΑΚΙΑ CREME BRULEE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 8-10 ΤΑΡΤΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/2 ΒΑΝΙΛΙΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ CREME BRULEE:
350 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
150 ΓΡ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
75 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
100 ΓΡ. ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
1/2 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΖΑΧΑΡΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αβγό, το αλάτι, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Έπειτα απλώνουμε τη ζύμη σε μικρά φορμάκια και τα γεμίζουμε με τα ειδικά βάρη για τάρτες ή με ξερά φασόλια.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Για την crème brulee:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λοβό βανίλιας και αφήνουμε να πάρει μία βράση, σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε την crème brulee και αφού κρυώσει, την μοιράζουμε στα προψημένα κρύα ταρτάκια.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά, μέχρι πήξει η κρέμα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με μια κουταλιά ζάχαρη κάθε ταρτάκι. Καίμε με φλόγιστρο τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και σερβίρουμε αμέσως.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page