ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ

Aπό τον Chef Γιάννη Βιδάλη

ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ
1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
500 ΓΡ. ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
60 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ IFANTIS
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
XYMO & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 LIME
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, την κολοκύθα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια με την κολοκύθα να καραμελώσουν, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά.
Έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε θυμάρι και καλύπτουμε με ένα φύλλο ζύμης κουρού. Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και ψήνουμε την τάρτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα τυριών:
Ψιλοκόβουμε το μπέικον γαλοπούλας και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Προσθέτουμε το τραγανό μπέικον γαλοπούλας και ανακατεύουμε.

Αναποδογυρίζουμε το ταψί με την τάρτα και τη σερβίρουμε με το τυρί κρέμα και το μπέικον.

• Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ατομικά φορμάκια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page