ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Pasta Flora
 
YΛΙΚΑ
Για φόρμα 24 εκ.
Για τη ζύμη:
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό  
  • 220 γρ. αλεύρι Αλλατίνη
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • Aλεύρι Αλλατίνη (για πασπάλισμα)
  • Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. ζάχαρη  
  • 2 αβγά 
  • 150 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 βανιλίνη 
  • 20 σμέουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε τη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεμένο με το κακάο, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη. 
Πιέζουμε απαλά την ζύμη να γίνει επίπεδη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. 
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μέγεθος αρκετά μεγάλο για να καλύψει τη φόρμα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα να καλυφθούν και τα πλαϊνά της. 
Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά.  
Εάν υπάρχουν ρωγμές ή ένα μέρος είναι πάρα πολύ λεπτό, προσθέτουμε κομμάτια από τη ζύμη που περίσσεψε. 
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.
Για τη γέμιση:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το βούτυρο. 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τα τριμμένα αμύγδαλα, την βανιλίνη και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης στη βάση της τάρτας. 
Τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω τα σμέουρα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.