ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ
120 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO ΙFANTIS
210 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
120 ΓΡ. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
250 ML ΓΑΛΑ
250 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ARLA ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 ΑΒΓΑ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:
140 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
60 ML ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
40 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα και τα αλατίζουμε.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού BBQ, πασπαλίζουμε με το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν και να καραμελώσουν, ανακατεύοντας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το κουνουπίδι:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το κουνουπίδι, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό
Στη συνέχεια, χτυπάμε σε ένα μπολ με σύρμα, το γάλα, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα αβγά.

Λαδώνουμε μία ταρτιέρα με ελαιόλαδο, απλώνουμε την ζύμη κουρού, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και κόβουμε με το πίσω μέρος του μαχαιριού, την ζύμη που περισσεύει.
Κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα και το havarti σε κύβους.
Γεμίζουμε την τάρτα με το κουνουπίδι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την καπνιστή γαλοπούλα και το havarti και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε.