ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Νίκο Μιχαήλ

Ημερομηνία Προβολής: 9/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

(Για 4 άτομα)

  • 80 γρ. λευκό ταραμά
  • 400 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σφην. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε μικρά κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε μόνο τον ταραμά στο μπλέντερ και τον χτυπάμε για να σπάσουν τα αβγά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες και χτυπάμε ξανά για αρκετά λεπτά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να αποκτήσει η ταραμοσαλάτα βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε ιδανικά με αραβικές πιτούλες κομμένες σε τριγωνάκια και τηγανισμένες ή με μικρά κρίθινα παξιμαδάκια.