ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΠΙΑΣ ΜΕ ΦΑΒΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΤΑΡΑΜΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Κανταράκη

Hμέρα προβολής 28/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σουπιές κατεψυγμενές
  • 200 γρ. φάβα
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κ.σ. μουσταρδα Hellmann’s Μild
  • ¼ φλ. ούζο
  • 50 γρ. ταραμά
  • 100 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη φάβα:

Βράζουμε τη φάβα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Όταν βράσει η φάβα τη χτυπάμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι.

Για τη βινεγκρέτ ταραμά:

Βάζουμε σε ένα μπολ τον ταραμά, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς και βάζουμε λίγο νερό.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σουπιές σε φέτες κατά μήκος, σαν ταλιατέλες.
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις ταλιατέλες σουπιάς και σβήνουμε με ούζο. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ταραμά. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες σουπιάς και προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τη φάβα.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page